skip to Main Content

Personvernerklæring

Personvernerklæring (GDPR)

Denne personvernerklæringen gjelder for BeeKi AS og forklarer hvorfor vi samler inn informasjon om deg, hvordan vi bruker denne informasjonen og hvordan vi tar hensyn til ditt personvern.

BeeKi AS, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger.

BeeKi AS behandler persondata ifølge Lov om Personopplysninger. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedene våre (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1. ledd).

Databehandler for BeeKi AS er Tanken Bak AS med underleverandører. Tanken Bak AS er vår leverandør for vedlikehold av nettstedet.

BeeKi AS grunnlag for å behandle personopplysninger vil variere, men vil i henhold til personopplysningsloven § 8 bokstav a og b bestå av samtykke fra den registrerte eller fordi det er lovpålagt. Videre kan det være nødvendig å behandle personopplysninger for å oppfylle en avtale med den registrerte eller for å oppfylle en rettslig forpliktelse. Samtykke til behandling av personopplysninger kan når som helst trekkes tilbake i henhold til GDPR artikkel 13 (2) bokstav c. 

  1. Om personopplysninger og regelverket

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan være navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse og kjøps- og adferdshistorikk.

  1. Hva slags opplysninger samler vi inn

For å kunne levere så gode tjenester som mulig er vi avhengige av å samle inn ulike typer informasjon, inkludert personopplysninger om deg. Under følger en oversikt over hvordan vi typisk samler inn personopplysningene og hvilke opplysninger dette typisk er. Vi samler ikke inn sensitiv informasjon.

Nedenfor ser du typiske opplysninger vi samler inn, og hvordan:

a) Opplysninger du selv gir oss

Det er frivillig for de som besøker BeeKi.no å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester, for eksempel å motta nyhetsbrev eller handle produkter. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte; når du registrerer deg, eller handler, på vår nettside, må du oppgi en del informasjon som lagres av oss, slik som navn, adresse, e-postadresse og mobilnummer. Disse opplysningene blir brukt til sending/frakt av produkter, og/eller for å gi deg tilbud og nyheter. 

Alle blogginnlegg og tilhørende kommentarer arkiveres i tråd med arkivlovgivningen. Du kan legge igjen kommentarer uten å registrere deg, eller du kan velge å registrere deg med navn og adresse (som da blir liggende som en del av innlegget). Dersom du ønsker å endre eller slette din kommentar, kan du ta kontakt med oss slik at vi kan vurdere det. Man har imidlertid ikke krav på retting eller sletting av ytringer.  

b) Opplysninger vi får gjennom bruk av tjenestene våre. 

Når du bruker våre tjenester, registrerer vi informasjon om hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem. Vi samler blant annet informasjon om hvilke sider du er inne på, når du er inne på sidene samt hvilke funksjoner du har brukt på sidene.

c) Informasjonskapsler og annet innhold som lagres lokalt

Når du bruker våre tjenester eller er inne på våre nettsider, lagres informasjonskapsler og annen data for å kunne forbedre brukeropplevelsen til kunde, og føre intern salgsstatistikk.

d) Automatiske vurderinger

Gjennom analyse av dine kjøp og atferd kan det utledes automatisk kategorisering av deg som kunde.

  1. Hva brukes opplysningene til?

Vi bruker personopplysninger til følgende formål:

a) Nyhetsbrev

BeeKi AS sender ut nyhetsbrev maks 2 ganger per måned via e-post, og du må registrere din e-postadresse for å motta dette. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv. Databehandler for nyhetsbrevet er Mailchimp.

b) Håndtering av bestillinger

Personlige opplysninger (navn, adresse, e-post og telefonnummer) du legger igjen når du handler hos BeeKi.no blir kun brukt til å håndtere bestillingen din. Når du handler produkter, kan du også melde deg på vårt nyhetsbrev.

c) For å forbedre digital kommunikasjon og annonsering

Vi bruker dine personopplysninger for å forbedre vår annonsering. Ved å opprette en profil hos oss godtar du målrettet annonsering gjennom programmatiske kjøp og målrettet annonsering gjennom sosiale medier der dine persondata vil benyttes i kjøp av slik annonsering.

d) Nettstatistikk

For å kunne forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på www.BeeKi.no utarbeider vi statistikker som er basert på opplysninger om ditt besøk på vårt nettsted. Så langt det er praktisk mulig forsøker vi å gjøre dette med anonyme opplysninger, uten at vi vet at informasjonen er knyttet spesifikt til deg.

Vi bruker analyseverktøyet Googel Analytics, et verktøy med åpen kildekode (GPL) og som er installert på en egen server hos driftsleverandøren. Informasjon fra dette verktøyet utleveres ikke fra BeeKi AS til andre aktører.

e) For å forhindre misbruk av tjenestene våre

Vi bruker personopplysninger for å forhindre misbruk av tjenestene våre. Misbruk kan være forsøk på å logge på andres kontoer, forsøk på svindel, “spamming”, hets, sjikane og andre handlinger som er forbudt etter norsk lov.

  1. Deling av opplysninger

BeeKi AS kan kun dele personopplysninger med andre selskaper som utfører tjenester på våre vegne. Dette er først og fremst for å gi deg en tryggere og bedre brukeropplevelse. Her er de viktigste eksemplene:

a) Når andre utfører tjenester på våre vegne

For eksempel web- og markedsføringsbyråer til å drifte tjenestene og gjennomføre målrettet markedsføring samt lage kampanjer. Disse har ikke lov til å bruke disse personopplysningene til noe annet enn å utføre tjenester for BeeKi AS.

b) Ved mistanke om lovbrudd 

Dersom vi mistenker lovbrudd vil informasjon kunne utleveres til offentlige myndigheter etter begjæring. Vi vil også kunne utlevere informasjon ved mistanke om svindel, eller informasjon som er nødvendig for å avklare konkrete tvister.

  1. Sletting av personopplysninger

Vi er lovpålagt å lagre visse personopplysninger. Eksempler på dette er:

  • Lov om bokføring
  • Ordredata iht. angrerett

Hvis du har brukerkonto hos oss, lagrer vi kjøpshistorikken din (oversikt over hvilke honningprodukter, kosmetikkprodukter etc. du har handlet i 12 måneder i din brukerprofil. Vi sletter kortnummeret ditt tre måneder etter kjøpet fant sted, med mindre du ber oss om å lagre opplysningene til neste kjøp. Vi lagrer transaksjoner og betalingsinformasjon i 5 år i henhold til bokføringsloven.

Du har krav på at alle våre opplysninger om deg skal kunne slettes på oppfordring, dersom vi ikke er lovpålagt å lagre disse. De som er registrert i en av BeeKi AS sine systemer har rett på innsyn i egne opplysninger samt å be om at uriktige eller ufullstendige blir rettet, slettet eller supplert. Du kan henvende deg angående dette og oppheve ditt kundeforhold via e-post, til: post@beeki.com

  1. E-post og telefon

BeeKi AS benytter telefon og e-post for dialog med interne og eksterne kontakter. Enhver medarbeider hos BeeKi AS er ansvarlig for å slette korrespondanse som ikke lenger er aktuell, og minst årlig gjennomgå og slette unødvendig informasjon i e-postkassen. 

Sensitive personopplysninger skal ikke sendes med e-post. 

Vanlig e-post er ukryptert og vi oppfordrer deg derfor til å ikke sende taushetsbelagte, sensitive eller andre fortrolige opplysninger via e-post. 

  1. Særlig om markedsføring i e-post og SMS

Dersom du har et aktivt kundeforhold til oss, kan vi sende deg markedsføring på e-post eller med andre elektroniske kommunikasjonsmetoder i henhold til markedsføringsloven § 15. Det inkluderer nyhetsbrev og andre henvendelser vedrørende innhold, tjenester, tilbud, kampanjer og arrangementer fra oss, via e-post, telefon, SMS og sosiale medier.

Dersom du derimot ikke har et aktivt kundeforhold, vil vi bare sende slik markedsføring hvis du har gitt oss et samtykke til dette. Dine persondata kan også brukes til å tilpasse denne kommunikasjonen. Du kan når som helst enkelt og kostnadsfritt melde deg av markedsføringshenvendelser gjennom avmeldings-funksjonen i e-postene/SMS-ene. 

  1. Endringer i personvernerklæringen

Vi vil med jevne mellomrom kunne oppdatere eller endre personvernerklæringen. 

Ved større endringer vil vi informere om dette.

  1. Rett til å klage

Du har rett til å klage til en tilsynsmyndighet, her Datatilsynet, i henhold til GDPR artikkel 13 (2) bokstav d.

  1. Kontaktinformasjon

E-post: post@beeki.com
Telefon: +47 400 66 313
Postadresse: Postboks 6, 1378 Nesbru

Back To Top
Search